Delegaties uit Japan


2016


Thema: art
Het thema van deze delegatie was kunst. De delegatie bestond uit 12 leden, waarvan Mr. Ichikawa en Mr. Tsuyuki de leiders waren oftewel de president en de vice-president, van de Sister Association. Deze keer merkten we op, dat de delegatie uit meerdere leden bestond dan gebruikelijk. Een groot aantal van de leden hadden verschillende vormen van kunst in hun pakket zoals; porselein beschilderen Westerse schildertechnieken, tekenen, textiel beschilderen en bloemschikken…U kunt het reisverslag van de art delegatie hier downloaden/lezen . U kunt ook het fotoverslag of videoverslag bekijken.

 


2012

 

Thema: vrijwilligerswerk
Een delegatie van acht leden bezoekt Tilburg. Het thema is Vrijwilligerswerk. Tilburgse instellingen die werken met en voor vrijwilligers bereidden een hartelijke ontvangst en een inhoudelijk programma voor.

 


2009


Thema: onderwijs en cultureel
Een delegatie van vijf junior high studentes uit Minamiashigara, begeleid door vijf volwassenen komt in maart naar Tilburg voor een uitgebreid programma van vijf dagen met bezoeken aan diverse onderwijs- en culturele instellingen in Tilburg. Zij verblijven bij verschillende gastgezinnen.

 


2007


In oktober komt er een koor uit Minamiashigara naar Europa en doet daarbij ook de zusterstad Tilburg aan. Hieraan wordt een verenigingsavond gekoppeld.

 


2006


Thema: vergrijzing en ouderenzorg
Delegatie uit Minamiashigara komt naar Tilburg in het kader van thema vergrijzing en ouderenzorg. Daarbij is ook een kleine delegatie onderwijs.

 


2004

 

Thema: judo (jeugd)
Op 28 juni woont burgemeester Sawa van Minamiashigara de inhuldiging bij van burgemeester Vreeman. Ter gelegenheid hiervan biedt het bestuur van VTM de heer Sawa, zijn vrouw en dochter Asako een lunch aan in de Postelse Hoeve.

In augustus komt een kleine groep judoka’s uit Minamiashigara, van 12 en 13 jaar, met enkele trainers naar Tilburg.

 


2003


Thema: bloemsierkunst, koken en onderwijs
In november brengt een Japanse delegatie een bezoek aan Tilburg rondom de thema’s bloemsierkunst, koken en onderwijs.

 


2002


Op 1 april 2002 krijgt burgemeester Suzuki van Minamiashigara uit handen van oud loco-burgemeester Wim Luijendijk, een straatdecoratie aangeboden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de stad.

 


2001

Thema: judo
In augustus bezoekt een judodelegatie jeugd naar Minamiashigara. Burgemeester Suzuki komt naar Tilburg om ons uit te nodigen voor het 30-jarig jubileum van de stad op 1 april in 2002.