Kunstdelegatie programma is bekend.

Delegatie planning is bekend! De leden van MSCA (Minami-Ashigara Sistercity Association) hebben een mooi programma samen gesteld voor de delegatie. De delegatie zal van 16 november 2018 tot en met 23 november 2018 plaatsvinden.

Vertrek op 16 november 2018 vanuit Schiphol Amsterdam – aankomst 17 november 2018 in Narita Airport in Tokyo.

– 17 november 2018: gelijk na de landing zullen de delegatieleden naar Asakusa gaan om rond te kijken en om lunch te eten. In de avond zullen ze worden overgebracht naar hun Home-stay families om zichzelf voor te stellen en te verblijven.

-18 november 2018: de gehele dag zullen de delegatieleden mee doen aan een vrijwillig kunst evenement genaamd: ‘Ashigara-Art-no-more”. Dit evenement wordt gedaan door meneer Yuichi Nakano en zijn groep van artiesten. Tijdens dit evenement zullen de degelatieleden met alles meedoen, inclusief het opruimen. Na het evenement is er een casual feestje.

– 19 november 2018: op deze dag zullen de delegatieleden naar het stadshuis van Minami-Ashigara gaan om de speech te horen van de burgemeester (meneer Shuhei Kato) van Minami-Ashigara. Na de officiĆ«le bijeenkomst zullen er schetsen gemaakt worden van mooie scenes zoals van Yuhi-no-taki waterval of van Mount Fuji. Daarna gaan de delegatieleden naar de Daiyuzan Saijoji Temple om de Japanse cultuur te beleven via zen medicatie, kalligrafie et cetera.

– 20 november 2018: de delegatieleden gaan naar Hakone. Daar zullen ze de kunstvorm: “Yosegizaiku” gaan bestuderen/leren door een meester craftmanship. Na de workshop gaan de delegatieleden naar een sightseeing cruise in Ashinoko Lake en ze gaan daar de natuur van Hakone bewonderen. Ook gaan ze het mooie vulkanische landschap bewonderen van Owakudani Valley.

– 21 november 2018: het eerste deel van de dag zullen de delegatieleden naar het MOA museum gaan om Japanse kunst te bekijken. In de middag zullen ze “Wagashi” (traditionele Japanse snoep/sweets) maken als workshop.

– 22 november 2018: in de ochtend en middag is nog niks gepland maar in de avond zal er een afscheidsfeest gehouden worden ter ere van de delegatie en de kunstuitwisseling.

– 23 november 2018: vertrek terug naar Nederland.

Meer informatie en/of leuke weetjes over Minami-Ashigara weten? Ga dan naar: VTM evenementen

‹ Terug naar overzicht