Minamiashigara Sistercity Association

Leden van MSCA bij de ontvangst van een delegatie uit Tilburg

南足柄市の姉妹都市協会について

Hun Facebook-pagina: MSCA

Onze zustervereniging in Japan heet Minamiashigara Sistercity Association (MSCA), een actieve vereniging met veel leden.
VTM heeft in de loop der jaren hechte banden ontwikkeld met MSCA en er zijn vele vriendschappen ontstaan door de bezoeken over en weer.

Minamiashigara ligt in het oosten van Japan op ongeveer 100 km. Ten zuiden van Tokyo, vlakbij Mount Fuji en heeft ongeveer 40.000 inwoners. De stad is te bereiken met de Shinkansen (hoge snelheidslijn) vanuit Tokyo naar Odawara. Daar stap je over op een lokale trein, de Daiyuzan lijn, de afstand is maar 10 km. De treinreis geeft je een goede gelegenheid om een eerste indruk van het glooiende landschap te krijgen.

De berg Fuji is in de verte te zien mits er geen bewolking is. Zoals elders in Japan zijn bewoonde streken ook hier dicht bevolkt. Minamiashigara wordt wel omringd door bergen en schitterende bossen. Het prachtige nationale Park Hakone is dichtbij.

Japan kent het verhaal van het jongetje Kintaro dat door een beer werd opgevoed. Volgens de overlevering is dit symbool van onverwoestbare jeugd afkomstig uit deze streek. Ze kennen hier dan ook het Kintaro festival. Kom je met de trein in Minamiashigara aan, dan is het eerste dat je bij het verlaten van het station ziet: Kintaro, gezeten op de rug van een grote beer. Verder is Minamiashigara een moderne stad met bij het station een modern winkelcentrum dat zoals in Japan gebruikelijk is met het station één geheel vormt.